Opsig Avisabonnement < 5 Vigtige Regler

Opsig dit avisabonnement på den sikre måde, ved hjælp af disse 5 regler.

Man kan let komme i problemer hvis man ikke formår at opsige sit avisabonnement på den rigtige måde. Hvis du forsøger at stoppe det, ved ikke at betale, kan du få rykkere for mange tusinde kroner til sidst.

Du skal derfor altid opsige dit abonnement ordentligt og i god tid. Her i artiklen kan du læse om de generelle betingelser ved avisabonnement, og hvordan man skal stoppe dem på den sikre måde.

Derudover er der links til avisers betingelser, hvor du kan læse nærmere om din egen avis, samt en guide til at klage over et avisabonnement.


Opsig Abonnement I God Tid

Det er særdeles vigtigt at du opsiger dit avis abonnement i god tid. Det skyldes at der kan gå noget tid før dit abonnement ophører.

Der er normalt en ekspeditionstid for at opsige dit abonnement. Det vil altså sige den tid det tager før avisen modtager din besked, og faktisk stopper dit abonnement. Selvom danske aviser er gode tid at opsige det hurtigt, har de altså en ekspeditionstid på op til 14 dage.

Det vil normalvis være hurtigere, men det kan ske. Derudover skal du betale resten af måneden fuldt ud, og ofte også den næste måned. Du betaler altså for den aktuelle måned + en måned.

Så hvis du ved at du ikke kommer til at bruge dit abonnement om et par måneder, skal det opsiges i god tid. Eventuelt skriv til avisen på forhånd, hvis du ønsker at stoppe dit abonnement på en given dato.


Aldrig Undlad Abonnement Betaling

Mange online services virker sådan at hvis du stopper din betaling, stopper dit abonnement. Det er tilfældet på en tjeneste som Netflix. Her stopper dit abonnement såfremt du ikke betaler, men det er ikke tilfældet med aviser.

Langt de fleste aviser kræver en skriftlig, eller mundtlig opsigelse. Det er altså ikke nok at fjerne dit betalingskort, eller undlade at betale regningen. Dette vil højst sandsynligt ende i flere rykkere, indtil du betaler, eller stopper dit abonnement.

Hvis du har modtaget rykkere, og stopper dit abonnement efterfølgende, skal disse også betales. Der er ingen måde at komme udover det, da du havde et aktivt abonnement, som skal betales. Inklusiv rykkere.


Find Din Opsigelse Kontakt

Det er ikke tilstrækkeligt bare at kontakte avisen på en vilkårlig kontakt. Det vil altså sige du ikke kan opsige dit avisabonnement, ved at skrive en SMS, eller sende til en vilkårlig E-mail.

Normalvis opsiges et avisabonnement på en af følgende måder.

  • Telefonisk
  • E-mail
  • Opsigelsesformular

Her er det vigtigt at du vælger den korrekte kontakt. Find din avis sektion omhandlende “opsigelse”. Her beskriver avisen hvilken de skal kontaktes på for opsigelse, og hvad du skal skrive.


Ikke Alle Avisabonnementer Er Ens

Der vil altid være en række betingelser, som du accepterer når du starter dit avisabonnement. Faktisk er dette tilfældet med næsten alle online aktiviteter du foretager dig. Så det er ikke kun hos avisabonnementer det er tilfældet.

Du skal huske at aviserne har forkellige krav for avisabonnement opsigelse. Mange af dem er relativt ens, såsom du ikke bare må stoppe betaling. Men de har hver deres måde du du skal opsige dit abonnement, samt tidsperioder.

De fleste aviser har det sådan at du betaler dit abonnement for måneden ud, samt den næste måned, når du stopper. -Og mange har en speciel kontakt du skal bruge for opsigelse. Så læs deres betingelser igennem og husk dit abonnement først er rigtig opsigt når du har fået bekræftelse.


Uretfærdigt Behandlet? Klag

Det sker nogengange at vi føler os uretfærdigt behandlet hos firmaer. I de fleste tilfælde kan skylden, om ikke andet, delvis ligge på os. Det er for eksempel i de sager hvor man simpelthen har glemt at læse betingelserne igennem.

Derfor opfordrer avisbutler dig naturligvis altid til at læse betingelserne igennem før du køber et avisabonnement. Det er nu engang den måde hvorpå man kan være bedst udrustet, når man køber noget online.

Det gælder for alt lige fra avisabonnementer til webshops, men hvad gør man så hvis man føler sig uretfærdigt behandlet?

Lige meget om du bruger mit Horsens Folkeblad tilbud eller et Århus Stiftstidende tilbud, så kan man altid klage!

Klag Over Avisabonnement

Såfremt du har fuldt alle betingelser. Såsom at stoppe dit abonnement i god tid, og ikke bryde reglerne for abonnementet, har du 3 ting du kan gøre.

  • Klage til avisen, de er normalt mere end villige til at hjælpe dig, hvis du skulle føle at de ikke har gjort deres arbejde godt nok. I de fleste situationer vil du kunne få løst dit problem allerede her.
  • Lad det gå. Det kan naturligvis være irriterende hvis man føler der er blevet trukket for mange penge. Dog er det ofte ikke så stort et problem som man gør det til. Det kan derved nogengange være bedre bare at glemme det. Du kan hurtigt bruge alt for meget energi på en sag, du måske aldrig vinder.
  • Klag til myndighederne, hvis du er sikker i din sag. Hvis du ved at du er blevet snydt, og du har fulgt alle betingelserne, samt reglerne i denne artikel, kan du vælge at klage. Du kan gøre dette hos Ombudsmanden, der varetager sådanne sager, hvor kunder bliver snydt.

Det er vigtigt at pointere du aldrig skal skrive til myndighederne omkring en sag, ved mindre du er sikker i din sag. Ellers vil din klage blive afvist, og deres tid kan bruges bedre, så gør dit forarbejde, hvis du når dertil.


Find Ny Avis

Hvis du fornylig har stoppet dit avisabonnement, er du måske interesseret i at finde et nyt. Heldigvis har rigtig mange danske aviser tilbud på nuværende tidspunk. Du kan få helt op til 30 aviser gratis, og spare mange tusinde kroner.

Læs mere om danske avisabonnement tilbud, i denne artikel.


Vilkår For Avisabonnement Opsigelse

For at gøre det lettere for dig at finde dit avisabonnements vilkår, har vi lavet en liste over deres sider. Klik på din avis for at se deres vilkår. Her kan du nemlig også finde opsigelse vilkårene.

Hvis du ikke finder din avis på denne liste kan du besøge deres hjemmeside. Her kan du finde deres aktuelle betingelser, samt for opsigelse.

Skriv en kommentar