Er Gamle Aviser Noget Værd? Hvor Meget?

Gamle aviser kan indkapsle et stykke historie, men er gamle aviser noget værd og hvor meget er en gammel avis værd?

Gamle aviser er i sig selv intet værd, men det kan de være. Der har været flere eksempler med folk som har fundet historiske guldklumper i deres kælder og solgt dem for tusindevis af kroner.

Det er dog ikke enhver avis som er penge værd, kun dem som afmærker en helt special dag, er i god stand og relativt sjældne.


Er Gamle Aviser Noget Værd

Gamle aviser kan i den grad være noget værd. Særligt i USA ser vi eksempler på sjælende gamle aviser som sælges dyrt. Det kan ofte være mange tusinde kroner, men det afhænger af 4 ting.

  • Alder
  • Stand
  • Historien bag
  • Sjældenhed

Det betyder altså at en gammel avis skal være jævnt gammel, før den er penge værd. Det giver selvfølgelig god mening da ingen vil betale mane penge for en avis, som er et par år gammel.


Hvad Er En Gammel Avis

Når man snakker om gamle aviser skal de gerne være mindst 50 år gamle. Hvis de ikke er ældre end 50 år, er de ikke altid så spændende.

Det spændende ved aviser er nemlig at de giver et indblik i et stykke historie som er svært at sætte sig ind i dag. En gammel avis kan få læseren til at føle de er tilbage i en svundet tid, og kan derfor være lidt af en oplevelse.

Derudover skal en avis også handle om noget spændende. Afmærke en special dag, som er kendt og husket af mange.


Avis Begivenheder

Som du nok kan regne ud er folk interesserede i at købe ældre aviser som omhandler store samfundsmæssige ændringer, eller anden begivenhed. Nogle eksempler på mærkedage der kan gøre din avis penge værd er følgende.

  • Anden Verdenskrig
  • Tinatic
  • Kvinder Får Stemmerettighed

Det er blot nogle eksempler på hvad der kan være penge værd. Eksemplet med Tinatic er særligt godt, da der engang blev solgt et eksempler for flere tusinde kroner i USA. Så din avis skal altså afmærke en stor og kendt begivenhed.


Er Sjælende Aviser Noget Værd

Et kriterier for værdien på en gammel avis er hvor sjælden den er. Sjældne aviser er ikke altid penge værd, hvis der ikke er interesse for den specifikke avis. Dog er sjældenheden af avisen en stor faktor.

Det skyldes at en avis som opfylder kravet om at være gammel, god stand og dække en populær begivenhed ikke er spændende hvis alle ejer den. Mange aviser fra krigen vil for eksempel ikke være nogen penge værd, da der er for mange eksemplarer.

Så sjældenheden er en faktor som bestemmer hvor meget din avis er værd. Det er dog ikke den eneste. Den kan godt være sjælden intet værd, og omvendt.


Hvor Meget Er Gamle Aviser Værd

Værdien på gamle aviser kan variere voldsomt. Langt de fleste gamle aviser er komplet værdiløse. Enten fordi de er i dårlig stand, ikke afmærker en særlig dag, eller ikke er gamle nok.

Så gamle aviser er i sig selv intet værd, men hvor meget kan gamle aviser være værd?

Et eksempel er en avis hos Honolulu Star-Bulletin fra 1941, som er blevet værdisat til næsten 10.000 kroner for et perfekt eksemplar. Mens aviser af mindre god kvalitet er omkring 5.000 kroner værd.

Der har også været eksempler med danskere som har fundet eftertragtede aviser på deres loft eller i deres kælder. Danske aviser som er noget værd omhandler normalvis krigen, og særligt besættelsen.

Så hvis du skulle have en god portion gamle aviser liggende kunne det være en god ide at få værdien vurderet. Hvis dine aviser udfylder kriterierne i denne artikel kunne det jo være du sidder på en guldmine.

Danske Aviser

Kan du se et overblik over danske aviser som har tilbud lige nu.

Tip til mobilbrugere: Vend telefonen for at få det fulde overblik.

Avis AbonnementBilligste PrisBesparelse
/13 måneder
Læs mere
berlingske pris abonnement10 Uger for 19 kr.450 kronerLæs mere
kristeligt dagblad1 Måned GratisGratis MånedGodt Tilbud
information tilbud studierabat1 Måned GratisGratis MånedLæs mere
wype1 Måned GratisGratis MånedLæs mere
Første måned: Gratis.

Derefter: 192 kr.

Spar 803 kr, over 13 måneder.
Op til 955 krLæs mere
randers amtsavis abonnementFørste måned: Gratis.
Derefter: 187kr.

Spar 551kr, over 13 måneder.
Op til 2.999 krLæs mere
fyns amts avis abonnementFørste måned: Gratis.

Derefter: 296 kr.

Spar 296 kr, over 13 måneder.
Op til 1.630 krLæs mere
jydskevestkysten abonnementFørste måned: Gratis.
Derefter: 299kr.

Spar 949kr, over 13 måneder.
Op til 1.799 krLæs mere
fyens stiftstidende abonnementFørste måned: Gratis.
Derefter: 296 kr.

Spar 465 kr, over 13 måneder.
Op til 1.655 krLæs mere

Skriv en kommentar