E-Avis > Hvad Er Det? | Gratis E-Aviser

Elektroniske aviser er blevet meget populære i nyere tid, men hvad er en E-avis, og kan man få gratis E-aviser?

E-aviser har en lang række fordele, da de kan hentes ned til dine elektroniske apparater, og derved altid er tilgængelige. Det er en digital udgave af din papiravis, og kan sammenlignes med en række billeder af den fysiske avis.

Udover at være praktiske er E-aviser også langt billigere end papirudgaven. Det skyldes at der ikke er nogen distribution, eller produktion, omkostninger. Faktisk får du normalavis gratis E-aviser hele ugen, med de fleste abonnementer.

Hvis du ikke har abonnement kan du få op til 30 gratis E-aviser, ved at bruge et af de mange tilbud du kan finde her på siden. Gå ned til Gratis E-aviser, og kig nærmere på hvordan du kan begynde at modtage dem.


Hvad Er En E-Avis

En E-avis er meget lignende en papiravis, med den ene forskel at E-avisen findes digitalt, mens papirudgaven er trykt på papir. Mange kalder E-avis for en slags online avis, men det er dog ikke helt rigtigt.

En E-avis får navnet fordi den er elektronisk, hvilket ikke er ensbetydning med online, da du henter dem ned på dine elektroniske apparater. Det vil altså sige at du ikke behøver internet, såfremt du har hentet den ned til din smartphone, Ipad, eller computer.


Forskel På Online Avis Og E-Avis

Udover det bruges begrebet online avis normalvis i sammenhæng med de artikler man finder på en hjemmeside. Altså de artikler du kan læse på Politiken, Eller Berlingske’s hjemmeside.

En E-avis er anderledes på den måde at det er en 1 til 1 kopi af den fysiske papiravis. Den indeholder præcis det samme som papirsavisen, i form af artikler. Derudover er den også formateret ens, så du kan sammenlige E-avisen med en række billeder af papiravisen.


Forskel På E-Avis Og Avis

Ordet avis har fået flere betydninger i nyere tid. Mange ser på E-avis, online aviser, og papiravisen, som det samme. Dog vil det fleste mene at det er mest korrekt at sige avis om papiravisen.

Så forskellen på avis og en E-avis er at den ene er fysisk, mens den anden findes digitalt. Så E-avisen læses på dine elektroniske apparater, mens en avis hentyder til den klassiske papiravis.


Er E-Aviser Gratis

E-aviser er en digital version af en papiravis, og er sjældent gratis. Du tænker måske at de burde være gratis, da de kan kopieres uden omkostninger. Hvorimod papiravisen skal produceres og sendes til din adresse.

Men E-aviser er desværre ikke gratis, da der indgår en masse arbejde i at udarbejde avisen. Selvom den er digital koster det stadig en masse penge at lave artikler, formattering, og øvrige omkostninger.

Til gengæld er E-avis meget billigere end papir udgaven. Du kan ikke normalvis få E-aviser gratis, men den koster ofte mindre end det halve af papiravisen. Det skyldes altså at det er billigere, da den ikke skal sendes, eller trykkes på papir.


Gratis E-Aviser

gratis e aviser

E-aviser er normalt ikke gratis, men mange aviser har tilbud hvor du kan få E-aviser helt gratis. Du kan få gratis E-aviser hos de store udbydere på 2 måder.

Den første og mest åbenlyse er at du får E-avisen med gratis, hvis du køber et avisabonnement. Det vil sige at, hvis du tegner et abonnement på at modtage en papiravis i weekenden, får du også gratis E-aviser med.

Faktisk får man næsten altid E-avisen med gratis hele ugen, ligemeget om du vælger det fulde abonnement, eller kun i weekenden.

Den anden er at aviser næsten altid har tilbud. Hos mange kan du få den første måned helt gratis, eller for en mindre beløb på 1 krone, eller 10. I disse får du også E-avisen med alle dagene, så det er en rigtig god måde at få gratis E-aviser.

Dog kan du kun bruge deres første måned gratis tilbud, hvis du ikke allerede har et eksisterende abonnement, eller har brugt det førhen. -Se næste sektion for tilbud på avisabonnementer.


E-Avis Tilbud

Her kan du se en oversigt over aviser, som tilbyder den første måned gratis, eller andre gode tilbud. Med nogle af disse abonnementer kan du altså få E-aviser, helt uden betaling.

Tip til mobilbrugere: Vend telefonen for at få det fulde overblik over aviserne og deres aktuelle tilbud.

Avis AbonnementBilligste PrisBesparelse
/13 måneder
Læs mere
berlingske pris abonnement10 Uger for 19 kr.450 kronerLæs mere
kristeligt dagblad1 Måned GratisGratis MånedGodt Tilbud
information tilbud studierabat1 Måned GratisGratis MånedLæs mere
wype1 Måned GratisGratis MånedLæs mere
Første måned: Gratis.

Derefter: 192 kr.

Spar 803 kr, over 13 måneder.
Op til 955 krLæs mere
randers amtsavis abonnementFørste måned: Gratis.
Derefter: 187kr.

Spar 551kr, over 13 måneder.
Op til 2.999 krLæs mere
fyns amts avis abonnementFørste måned: Gratis.

Derefter: 296 kr.

Spar 296 kr, over 13 måneder.
Op til 1.630 krLæs mere
jydskevestkysten abonnementFørste måned: Gratis.
Derefter: 299kr.

Spar 949kr, over 13 måneder.
Op til 1.799 krLæs mere
fyens stiftstidende abonnementFørste måned: Gratis.
Derefter: 296 kr.

Spar 465 kr, over 13 måneder.
Op til 1.655 krLæs mere

E-Avis Fordele

Der er en lang række fordele ved at modtage din avis elektronisk, frem for den klassiske papiravis. Her er nogle fordele ved E-aviser.

 • Altid Billigere.
 • Områder med sen postomdeling kan være sikre på at modtage avisen til tiden.
 • Du kan læse E-avisen mange timer før papiravisen.
 • Læs på din smartphone, Ipad, eller computer.
 • Mindre papirspild

Det er naturligvis også rart at have den fysiske avis. Mange foretrækker denne fordi det er en god oplevelse at læse en klassisk avis. Dog er der en masse fordele ved at vælge E-avisen, som du kan se ovenfor.

Det er et meget individuelt valg hvad der er bedst for dig, så avisbutler kan ikke sige hvilken der er bedst. De har hver deres fordele.


Hvor Kan Man Læse E-aviser

Du kan læse E-avis på næsten alle større aviser i Danmark. Selv de fleste lokalaviser har en E-avis til rådighed, såfremt du er abonnement. Så det er altså meget let at finde udbydere, som har denne.

Herunder kan du se nogle eksempler på udbydere med E-aviser.

 • Jyllands-Posten E-avis
 • Berlingske E-avis
 • Børsen E-avis
 • Ekstrabladet E-avis
 • Kristeligt Dagblad E-avis
 • Politiken E-avis
 • Information E-avis

Dette er kun en håndfuld af de mange aviser, som tilbyder E-versioner. Din lokalavis har med høj sandsynlighed også en. Hvis du vil vide om du kan læse E-avisen på din lokalavis, kan du tage et kig på avisbutler.

Her har vi udarbejdet oversigter over alle danske aviser. Du skulle gerne kunne finde hvad du leder efter her.


Køb E-aviser I løssalg

E-aviser er ligesom en avis, bare digitalt, så derved opstår spørgsmålet, hvor meget sådan en E-avis koster i løssalg.

Man kan desværre ikke købe E-aviser individuelt, hvilket klart er en ulempe ved den elektroniske avis. Man skal nemlig altid være abonnement for at modtage dem, hvilket egentlig er underligt, da de sagtens kunne sælge dem i løssalg.

Et eksempel er her på Ekstra Bladet, hvor man kan trykke “køb”, men derved bliver sendt videre til køb af abonnement.

Dog er det sådan i dag at man kun kan få E-aviser ved køb af abonnement. Hvis du er interesseret i at købe et avisabonnement, og modtage E-aviser, kan du få en oversigt over danske avisabonnement tilbud her.


Hvad Koster E-Aviser

Der er stor forskel på E-avis priser. Nogen har meget billige digitale abonnementer, mens de er næsten ligeså dyre som det fysiske, hos andre. Det er derved svært at sige præcis hvor meget en E-Avis koster, dog kan jeg sige dette.

E-aviser er altid den billigste avis abonnement løsning. Ofte kan man få et digitalt abonnement til under halvdelen af hvad de andre koster.

Et eksempel er Weekendavisen, som du kan se i tabellen nedenfor. Hvis du ønsker at få et fuldt overblik over prisen på alle danske E-aviser, burde du tage et kig på vores oversigt over danske abonnement priser. -Klik på linket for at læse mere.

Weekendavisen AbonnementPris / Måned
Weekendavisen Digital149 kr.
Weekendavisen Avis + Digital249 kr.

Sidste Ord

Jeg håber at denne artikel kunne give dig noget perspektiv til hvordan du kan læse E-aviser, og ikke mindst hvad det er. Efterlad en kommentar nedenfor, hvis du skulle have yderligere spørgsmål.

Skriv en kommentar