Køb Brugte Studiebøger | 11 Billigste Løsninger

Hvordan køber man brugte studiebøger billigt og nemt? Det er faktisk ret nemt at skaffe dine studiebøger relativt billigt. Og det kan i den grad betale sig, når man ofte skal betale op imod 1000 kroner for en ny studiebog.

Her er de mest populære måder for studerende at købe brugte studiebøger billigt, og endda gratis, hvis man er heldig.


1. Facebook

Hvis du er studerende er du højst sandsynligt medlem af en Facebook gruppe, med din linje, eller dit fag. Det er den måde hvorpå de fleste brugte studiebøger skifter hænder. Det er nemlig langt fra de fleste studerende som tager sig tiden til at sælge sine bøger på DBA, Saxo etc.

Derudover kan du med sikkerhed vide at andre har haft dit fag før dig. Så spørg på Facebook om nogen skulle have en gammel studiebog, de er villige til at sælge.

Det er klart den billigste og nemmeste måde at anskaffe sig en billig studiebog. De fleste er nemlig mere end villige til at tilbyde en god pris, da de nu er færdige med bogen.


2. DBA

DBA er den største platform for salg af brugt, og derfor også det første sted folk sætter deres studiebøger til salg. Måske foruden Facebook.

Det klart den billigste måde at købe brugte studiebøger, fordi der er mange udbydere. Derfor bliver priserne presset længere ned end de ville gøre på Facebook.

De primære problemer med DBA er naturligvis at du skal betale for fragt, eller mødes med forhandleren. -Og det kan hurtigt blive en længere tur hvis du skal hente bøgerne hos en sælger der bor langt væk.

Derudover ved man heller aldrig hvem man køber dem af, og kan ikke se bøgerne før man har købt dem. Det er selvfølgelig såfremt man ikke kan finde en sælger, som bor i nærheden. -Men det er stadig min fortrukne måde at købe brugte bøger, selvom jeg ved de fleste brugte studiebøger sælges på Facebook.

Tag et kig på DBA, og se om nogen sælger de bøger du skal bruge.


3. Saxo

Saxo er Danmarks største online bogforhandler, og tilbyder stor rabat til studerende. Du kan nemlig få 30% på dine studiebøger, hvis du køber dem nye. Det er rigtig mange penge at spare, hvis din bog eksempelvis koster nært 1000 kroner, som mange af dem desværre gør.

Men denne liste omhandler hvordan du køber brugte studiebøger billigt, og også det kan du gøre på Saxo! Udover nye bøger kan du nemlig også købe dem brugt. Hvis du finder det rigtige tilbud kan du spare massere penge ved at købe dine brugte studiebøger her.

Oveni det foretrækker mange også at købe sine brugte studiebøger af en forhandler. Det samme gør jeg, da det nu engang er noget lettere. Så hvis du foretrækker ikke at skulle forhandle om priser og mødes med sælgere, kan du drage nytte af Saxo.

Køb dine studiebøger nye og spar 30%, eller find endnu bedre tilbud på deres brugte bøger. Se om dine studiebøger sælges brugt på Saxo her.


4. Saxo Premium

Der er faktisk ekstra mange penge af sparre hvis du opretter et Saxo Premium abonnement. Man kan nemlig få den første måned gratis, og hvis man ikke ønsker at forsætte, stoppe sit abonnement inden næste måned.

Med et Premium abonnement kan du spare mange penge på alle deres bøger, og endda få fri fragt. Med tilbuddet om en gratis måned behøver du endda ikke bruge en krone.

Du kan læse mere om Saxo Premium i denne artikel, jeg har skrevet.


5. Køb Ældre Udgave

Studiebøger har det med at få en ny udgave årligt, hvis ikke oftere. Det er et velkendt fænomen, og stort set alle ved præcis hvorfor. Nemlig fordi forfatterne foretrækker at du køber bogen for ny, fremfor at anskaffe dig en brugt.

De skal naturligvis også tjene noget på deres arbejde, men som oftest er ændringerne så små, at det er næsten komisk. Du kender det måske. Man får at vide den nyeste udgave er vigtig, kun for at finde ud af den er næsten præcis magen til den gamle.

Du skal derfor ikke være alt for nervøs ved at købe en ældre udgave. Vurder hvorvidt den nyeste udgave indeholder tiltrækkelige ændringer, hvis ikke, køb en ældre.


6. Plusbog

Plusbog er en abonnementsordning, hvor du kan købe bøger billigt, såfremt du har et abonnement. Det er ikke bindende og koster kun 49 kroner månedligt. Derudover kan du få de første 7 dage gratis.

Så hvis du finder din studiebog herpå kan du oprette dig gratis, købe dine bøger, og afmelde dit abonnement. På den måde kan du nemlig få studiebøger med stor rabat, uden at skulle betale for et abonnement.

De har også massere andre bøger, hvis du skulle være interesseret i at forsætte dit abonnement. Men det er ikke nødvendigt, hvis du bare skal have dine studiebøger, og intet andet.

Se om din studiebog sælges brugt på Plusbog her.


7. Spørg Venner

Alle ved godt at brugte studiebøger har en hvis brugtværdi, men langt de fleste efterlader dem faktisk bare derhjemme. -Og jeg er, idiotisk nok, en af dem.

Derfor skal du ikke holde dig tilbage for at spørge venner og familie om de skulle have den ønskede bog liggende. Du vil blive overrasket over hvor mange bøger der går igen på forskellige linjer og skoler.

Så der er en stor chance for at en ven har en bog liggende, som du skal bruge. Selv hvis bogen er en ældre udgave, kan du sagtens bruge den. Som sagt tidligere er der sjældent stor forskel på nye udgaver af studiebøger.


8. Amazon

Den største grund til at danske studiebøger er så dyre, er at det kan være svært at finde et billigt alternativ. De fleste føler sig nødsaget til at købe de absurd dyre bøger fra Academicbooks, som ofte koster over 1000 kroner.

Hvis dine bøger er på dansk, og særligt når det kommer til fag som Jura, kan du blive nød til at købe dem dyrt. Selv brugte studiebøger kan være utroligt dyre.

Men! Hvis du derimod har et engelsk fag, eller går på en engelsk linje, er det oftest LANGT billigere af købe dine studiebøger fra udenlandske udbydere. Amazon er et eksempel på en webshop hvor du kan købe billige engelske studiebøger.

Tag et kig på Amazon.co.uk her, og se om dine bøger kan findes.


9. E-Reolen

Tro det eller ej, men du kan faktisk låne nogen studiebøger. Langt fra alle studiebøger kan lånes på E-Reolen, det skader ikke at tjekke. Du kan nemlig låne dine studiebøger gratis, på E-Reolen.

Tag et kig herpå og se om dine studiebøger kan findes. Det burde være det første du prøver, hvis du gerne vil spare penge på dine studiebøger. Find din bog på E-Reolen.


10. Bibliotek

Ligeledes E-Reolen kan du låne studiebøger på biblioteket. Langt fra alle er tilgængelige, men du burde stadig tjekke. Du skal dog være opmærksom på at mange forsøger sig at låne studiebøger på biblioteket.

Det kan derfor godt være de har bogen, men den er lånt ud. Derfor anbefaler jeg at du spørger om bogen i god tid, så du er nummer et i køen, når det bliver tid til næste semesterstart.

Jeg tilbyder desuden en super rabat til studerende, som leder efter lokalaviser. Du kan drage nytte af mit Århus Stiftstidende tilbud eller måske endda mit tilbud Horsens Folkebad.


11. Academicbooks

Hvis det ikke er muligt at købe dine studiebøger brugt er der ikke mange løsninger tilbage. Jeg anbefaler at bruge Saxo, men hvis den ej heller er til rådighed der, må du købe dem hos Academicbooks.

Det er måske den dyreste løsning, men det er også nemt. Alt man gør er at sige hvilken linje man går på, så får man udleveret de bøger der skal bruges. Dog får man også lov til at betale en heftig overpris.

Skriv en kommentar